DSCN1731

127 години ОУ“Св.Климент Охридски“

На 25.11.2014г се навършиха 127 години от основаването на училище „Св.Климент Охридски“. Празникът протече по интересен и вълнуващ начин, предварително обмислен, консултиран и съгласуван с учениците. В началото на деня ученическиятсъвет си избра ново ръководство, състоящо се от Директор, Помощник директор, учители и охрана. Те бяха основните организатори на празника, който започна с предаване на ръководството и провеждане на Час на класа от новите класни ръководители, след което децата от началния курс участваха в спортен празник, изпълнен с игри и настроение. Учениците от средния курс се запознаха с историята на училището, посещавайки музейната сбирка в училищната библиотека. А учениците от седми и осми клас бяха приети в кабинета на директора госпожа Т.Славова, която им разказа интересни спомени от живота си като ученик, учител и директор на училището. Денят завърши с дискотека организирана от МК Вега – Варна „Като звездите“.

rsz_2014-11-14_150821

Състезание по народна топка

На 15.11.2014 г. по случай Деня на толерантността беше организирано състезание по народна топка от община Силистра в ПМГ „Св. Климент Охридски“. Освен нашия, участваха още три отбора – от ОУ“Св. Св. Кирил и Методий“ с. Брадвари, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Калипетрово и ОУ „Юрий Гагарин“ гр. Силистра. Отборът на нашето училище зае първо място, обирайки овациите на всички присъстващи.

2013-10-11 14.38.35

„Жизнерадост и смях“

На 01.04.2014 г. в нашето училище се организира благотворителен концерт „Жизнерадост и смях“, който се проведе в НЧ „Просвета – 1907 г.“. Всеки клас участва в концерта със свои изпълнения, които доставиха радост на гости и родители в препълнената зала. Събраните средства бяха използвани за закупуване на консумативи , нужни за нормалното протичане на учебния процес.

rsz_dscn0860

България и Добруджа в сърцата ни

На 09.05. 2014 г. беше организирано географско състезание между учениците от 3 и 4 клас с класни ръководители Янка Колева и Красимира Иванова под наслов „България и Добруджа в сърцата ни“. Жури на състезанието бяха нашите приятели от ШУ „Св. Константин Преславски“ гл.ас. Росица Влаева, проф. Дерменджиева и студентката Н. Станчева. Учениците показаха много знания и емоции. В края на състезанието двата отбора и децата от поздравителната програма получиха много награди от гостите.

rsz_dsc00559

На гости в ШУ“ Епископ Константин Преславски“

На 12.09.2014 г. учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“ с. Проф. Иширково бяха поканени в ШУ „ Св. Константин Преславски“. Целта на тяхното посещение беше откриването на Третата международна географска конференция. Програмата на децата бе подготвена от учителите Галина Дамянова, Ивелина Христова и Татяна Георгиева с любезното съдействие на НЧ „Просвета – 1907 г.“ Талантливите изпълнения на децата предизвикаха бурни аплодисменти и много настроение в залата.

17

125 години „Св.Климент Охридски“

125 години ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Проф. Иширково

rsz_25

Банго Васил

По случай Банго Васил, участниците от ИКД „Ромски фолклор“, бяха поканени да сурвакат Кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.

rsz_81

Отворено сърце

Участие на групата по ИКД „Ромски фолклор“ във фестивала „Отворено сърце“ – Велико Търново на 8 и 9 юни 2013 год., с ръководители: Пламена Йорданова и Ивелина Христова

SAMSUNG

„Дъга на толерантността“

Участие на учениците от V и VІ клас в конкурс за рисунка под наслов „Дъга на толерантността“, организиран от община Силистра

rsz_13_1

Ден на Земята

Отбелязване Деня на Земята на 22 април 2013 год. Учениците изработиха модни тоалети от отпадъчни материали, които представиха пред гостите от ОУ „Отец Паисий“, с. Добротица. Под инициативата на седмокласниците с класен ръководител Ивена Димитрова бе засадено дръвче.

51

3 март

Състезание по случай 3-ти март 2013 г.

rsz_6

Коледна благотворителност

Благотворителна акция „Деца даряват на деца“ по случай Коледа 2012 год. Учениците от ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Проф. Иширково подариха играчки и ученически пособия на децата от ЦДГ „Детелина“, с. Йорданово.

rsz_1

Ден на толерантността

Участие на групата по ИКД „Ромски фолклор“ в общинския концерт по случай Деня на толерантността на 16 ноември 2012 год. в гр. Силистра